08. 11. 2019.

Potpuno novi Korando!

Potpuno novi Korando!

Lansirana je potpuno nova četvrta generacija modela Korando, koja proizilazi iz SIV - 2 dizajnerskog koncepta, koji  je prvi put prikazan na “ Geneva International Motor Show “ 2016 godine, gde je doživeo obilje pozitivnih reakcija. Ovakav novi Korando je dodatni dokaz o veličini promene, koju SSang Yong sprovodi u modernizaciji svoje proizvodne filozofije, a predstavlja primer savremenog dizajna, najnovije tehnologije i najviših bezbednostnih standarda.

Osnovne karakteristike koje izdvajaju novi Korando ogledaju se u njegovoj modernoj formi i visokoj funkcionalnosti. Potpuno novi, savremeni i autentični eksterijer, karakterišu naglešeno oblikovane prednje, bočne i zadnje linije. Dimenizije su takođe poboljšane u odnosu na predhodni model. Dužina iznosi 4.450mm, širina 1.870mm i visina 1.620mm, a duže međuosovinsko rastojanje 2.675mm, omogućava povećanie komfora vožnje. Kapacitet prtljažnika se kreće od 551l do čak 1.248l, sa preklopljenim sedištima. Enterijer predstavlja spoj ekskluzivnih materijala i savremenih tehnoloških rešenja, tako da je novi Korando potpuno prilagođen potrebama vozača. Kroz niz pametnih sistema, kao što su: 9 inča HD AVN ekran osetljiv na dodir, 10.25 full color LCD cluster dual navigacija za pružanje svih infromacija, osmostrano podesivo vozačevo sedište sa lumbalnim podrškom, ventilacija i grejanje svih sedišta, ambijentalna rasveta sa promenljivim bojama, obložena vrata ekskluzivnim materijalima, kao i pametna vrata prtljažnika za praktično otvaranje bez ruku, model je orijentisan ka komforu svih putnika, a pogotovo vozača. Prostrana unutrašnjost omogućava znatno više prostora za glavu i na zadnjim sedištima, u odnosu na konkurentske modele. Takođe, dostupne su funkcije poput: Apple CarPlay, Google Android Auto, Tom Tom navigacioni sistem, koji se pojavljuje na glavnom ekranu i instrument tabli za povećanu bezbednost pri raspodeli percepcije vozača, takođe, bežični punjač i sistem hitnih poziva, koji obezbeđuju kordinisanu povezanost uređaja radi bezbedne vožnje.

Karakteristika na koju je stavljen poseban akcenat jeste visok nivo bezbednosti, koju obezveđuju brojni pasivni i aktivni sistemi. U novi Korando integrisana je najmodernija bezbednosna tehnologija, sistemi: Emergency Braking System (AEBS) dopunjen kamerom i radarom, Lane Keep Assist, Vehicle Ahead Moving Alert, Safe Distance, Driver Alerts Intelligent, Adaptive Cruise Control i High Beam Assistance, Blind Spot detection, Rear Cross Traffic Alert sa automatskom aktivacijom kočnice ukoliko vozačeva reakcija izostane. Model je dopunjen sa više vazdušnih jastuka, uključujući vazdušni jastuk za kolena vozača. Bezbednost modela Korando ocenjena je sa  5 zvezdica na EURO NCAP testu.

Kompanija SSang Yong proizvodi SUV vozila sa 4x4 pogodom, već, preko 60 godina, a četvrta generacija modela Koranda predstvlja krunu znanja i umeća stečenih tokom tog perioda. Novi Korando je savremeni SUV u C segmentu i kao takav, spreman je da odgovori svim izazovima pred koje nas urbani, ali i avanturistički stil život stavlja.

 

Zvanična prodaja modela, na evropskom tržištu, počinje od novembra 2019 godine.

Povratak na listu

www.ssangyong.co.rs koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, integracije s društvenim mrežama. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.